donderdag 24 november 2016

Waarom is onafhankelijk advies zo belangrijk? | Financiële planning

Consumenten zijn bij de aanschaf van een verzekering of een financieel product zoals een bijvoorbeeld een hypotheek het meest gebaat bij onafhankelijk advies. 

Drie belangrijke voordelen van advies zijn:


1.    De voorwaarden van verzekeringen en hypotheken kunnen sterk verschillen, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij of bank die deze aanbiedt. Direct zichtbaar is de ongelijkheid in premie of rente. Maar de contrasten in de voorwaarden zijn voor de meeste consumenten vaak minder herkenbaar. De voorwaarden zijn zeg maar de rechten die de consument krijgt met de aanschaf van de betreffende verzekeringen of hypotheek. Die contrasten kunnen heel groot zijn. Het is daarom belangrijk dat u deze verschillen kent, voordat u besluit om een bepaalde verzekering of hypotheek af te sluiten.

2.    Zekerheid bouwt u op met de aanschaf van diverse financiële producten. Om de beoogde zekerheid te bereiken moeten de verschillende producten goed op elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld wanneer uw arbeidsongeschiktheidsverzekering op 65 jarige leeftijd eindigt, terwijl uw pensioen pas ingaat bij 67 jaar, dan is er een gat van twee jaar waarin u, als u op dat moment arbeidsongeschikt bent, geen inkomen heeft. Deze noodzaak tot aansluiting geldt ook bijvoorbeeld tussen de inboedelverzekering en de opstalverzekering, tussen de zorgverzekering en de reisverzekering of tussen de autoverzekering en de reisverzekering. Een onafhankelijk adviseur kan voor u de dekking uitzoeken die het beste aansluit op uw behoefte.

3.    Een product advies wordt goed, wanneer degene die dit advies geeft, denkt vanuit uw belang. Dit wordt genoemd het zogenaamde klantbelang. Dit klantbelang houdt bijvoorbeeld in, dat de adviseur er geen persoonlijk belang bij heeft om het product van de ene bank/verzekeraar aan te bevelen. Maar ook dat de adviseur de vrijheid heeft om u te adviseren een bepaald risico niet te verzekeren of voor een lager bedrag dan u zelf misschien voor ogen had. 

‘Onafhankelijk’ advies op internet
Mede door de opkomst van nieuwe toepassingen op internet ontstaan nieuwe bedieningsmodellen. Het is belangrijk dat u inzicht heeft of u te maken heeft met een partij die uitsluitend de producten van een specifieke bank/verzekeraar aanbiedt of met een partij die in zijn advies de producten van meerdere partijen vergelijkt en zijn advies baseert op uw situatie.

Uw belang staat bij ons voorop
Hoe meer we ons zelf inlaten met deze grote instituties en ons door hun blindelings laten leiden, hoe meer geld deze verdienen en hoe minder uzelf verdient. U kunt hier onverschillig over doen en u kunt uw hoofd laten hangen en zeggen “ik doe mijn hele leven lang al zaken met bank x of bank y. U moet weten dat er genoeg onafhankelijke financiële adviseurs zijn waar je naar toe kunt gaan, die toegewijd zijn om uw klantbelang echt voorop te stellen, uw absolute en totale transparantie geven en u voorzien van financieel advies in een taal wat u kunt begrijpen. Ons kantoor is onafhankelijk. Dit betekent dat er geen banken of verzekeringsmaatschappijen zijn die invloed hebben op de adviezen die wij geven. In onze advisering laten wij ons uitsluitend leiden door de individuele situatie van de klant die wij adviseren. Alvorens een specifieke verzekering of hypotheek te adviseren hebben wij meerdere banken/verzekeraars vergeleken middels speciale onafhankelijke vergelijkingssoftware. Daarbij zien wij het ook als onze taak om ervoor te zorgen dat de financiële producten die via ons kantoor zijn afgesloten, goed op elkaar aansluiten. Onafhankelijk advies is wat ons betreft de voorwaarde voor echte zekerheid. Het uiteindelijke doel is dat uw belang, het belang van de consument, altijd voorop staat.


Rob Laurenssen is alternatief financieel adviseur. Hij is een specialist in lifestyle financiële planning, verzekeringen, sparen, beleggen, vermogensbeheer en het berekenen van het belangrijkste getal van elke ondernemer. Namelijk hoeveel is genoeg voor u?
Hij helpt gezinnen en ondernemers met het nemen van slimme, goed geïnformeerde beslissingen met hun geld en geldzaken.
Rob is onafhankelijk. Dat betekent dat hij niet is verbonden aan een bank of verzekeringsmaatschappij.

Voor meer informatie over Rob, bezoek zijn website www.laurenssenadvies.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten